پروفیل آلومینیوم یکی از محصولات پرکاربردی است که همه ما در اطرافمان شاهد استفاده گسترده آن هستیم. درب و پنجرههای خانههایمان از معمولیترین کاربردهای این محصول است که به صورت روز مره با آنها برخورد داریم. این پروفیل به دلیل مزیتها و ویژگیهای منحصربهفرد خود در حال حاضر جای آهن را گرفته است. اگر شما هم تمایل دارید در مورد پروفیل آلومینیوم و کاربردهای آن بیشتر بدانید حتما تا انتها مقاله همراه ما باشید.
پروفیل آلومینیوم چیست؟
آلومینیوم فلزی است براق با مشخصات و ویژگیهای خاص خود که هر روز بر میزان کاربردهای آن در صنایع مختلف افزوده میشود. شکلپذیری آسان پروفیل آلومینیوم باعث شده نسبت به دیگر فلزات کاربرد بیشتری داشته باشد. به فلز آلومینیوم که مقطع ثابت دارد و در طولهای متفاوت تولید میشود، پروفیل آلومینیوم میگویند. معمولا این پروفیل را در ابعاد مختلف میتوان تهیه و خریداری کرد. در ساخت این پروفیلها از ماشینها و دستگاههای مختلف استفاده میشود که این دستگاهها شامل:
- کوره پیش گرم قالب
- اره گرم بر
- میز برش سرد
- کوره پیش گرم بیلت
- پرس اکستروژن
- میز بافر
- میز کشش
- میز جلو
- کوره پیر
- کوره سود کاری
نحوه تولید پروفیل آلومینیوم
در ساخت پروفیل آلومینیوم از بیلت آلومینیوم که همان مواد اولیه ساخت آلومینیوم است استفاده میکنند. در ابتدا کار بیلتها را تحت فشار بسیار زیاد و در درجه حرارت مخصوصی قرار میدهند و بعد از اتمام این مرحله مواد را در میان قالبهای به خصوصی حرکت میدهند و مواد اولیه به شکلهای مورد نظر تبدیل میشوند و شکل مورد نظر را میگیرند. قرار دادن این مواد در دما و فشار بسیار زیاد موجب تغییر شکل مواد و در نهایت تولید پروفیل آلومینیوم میگردد.
کاربرد پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم یکی از وسایل پرکاربرد است که کاربرد آن در صنعت طیف وسیع و گستردهای را شامل میشود. مهمترین و بیشترین کاربرد این محصول در صنعت ساختمان سازی است در کنار آن در صنایع دیگری چون کشاورزی، تولید ماشین آلات و تولید ابزارهای مهندسی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در صنایع متالوژی از آلومینیوم هم نیز استفاده میکنند، در این صنعت آلومینیوم را در قالبهای آلیاژی برای فرآیند گالوانیزه کردن و تولید استیل مورد استفاده قرار میدهند. در ساخت قوطی کنسرو و بسته بندیهای مختلف فلزی از این پروفیل نیز استفاده میکنند.
شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که در ساخت دکلهای برق فشار قوی از این پروفیلها نیز استفاده میشود. ویژگیهایی نظیر مستحکم بودن و وزن کم آنها باعث شده بهترین گزینه برای ساخت این دکلها باشند. اگر در منزل خود نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد بسیاری از وسایل و لوازم خانگی نظیر ماشین لباسشویی، یخچال فریزر، وسایل خنک کننده هوا و … از این پروفیلها ساخته شدهاند و هر روز بر تعداد این وسایل که با پروفیل آلومینیوم ساخته میشود نیز افزوده میگردد.
مزیتهای پروفیل آلومینیوم
مزایای این پروفیل به شرح زیر است:
۱. یکی از شاخصهها و ویژگیهای اصلی پروفیل آلومینیوم انعطافپذیری بالای آن و تغیر شکل آنها متناسب با محل مورد استفاده است. این پروفیلها را میتوان به راحتی تنها با استفاده از یک روکش، مقاومت آنها را در مقابل خوردگی افزایش داد.
۲. داشتن استحکام بالا و وزن کم، آلومینیوم نسبت به فولاد استحکام بیشتر و وزن بسیار کمتری دارد که همین امر باعث شده است کاربرد پروفیل آلومینیوم از فولاد بیشتر باشد.
۳. ضد زنگ بودن آلومینیوم، یکی از ویژگیهای جالب آلومینیومها ضد زنگ بودن طبیعی آنها بدون استفاده از هر وسیله و رنگی میباشد. از این پروفیلها میتوان به راحتی در فضاهای باز استفاده کرد. پروفیل آلومینیوم در فضای باز تغییر رنگ نمیدهد.
۴. نصب آسان، قطعات مورد استفاده در پروفیلها به راحتی همدیگر را کامل میکنند و نصب آنها بسیار آسان میباشد.
۵. داشتن رنگ روشن، رنگ پروفیلها سفید و روشن بوده و همین امر باعث مرتبتر و تمیزتر به نظر رسیدن خانهها میشود.
۶.داشتن تنوع بسیار و قیمتهای نقرون به صرفه نسبت به سایر فلزات دیگر.
۷. کاربرد پروفیل آلومینیوم در صنعتهای مختلف نظیر ساختمان سازی و …
۸. بهینهسازی انرژی، پروفیل آلومینیوم باعث تبادل دما میگردد که همین امر در بهینه سازی انرژی تاثیر بسیار زیادی دارد.
انواع پروفیل آلومینیوم و تفاوت آنها
پروفیلهای آلومینیوم انواع و مدلهای مختلفی دارد که هرکدام از آنها کاربرد خاص خود را نیز دارند. به طور معمول پروفیلهای آلومینیوم در سه نوع موجود میباشد که شامل نوع ساده، ترمال بریک و چوبی آلومینیوم تولید و عرضه میگردد. حال آنکه در ساخت پنجرههای آلومینیومی ساده از دو نوع دیگر پروفیل که مقطعهای متفاوت دارند، استفاده میکنند. این دو نوع پروفیل کرونیت و اس تی هستند که نوع اس تی آن به دلیل داشتن کیفیتهای مطلوبتر و ویژگیهای مناسب از کاربرد بیشتری برخوردار است.
اگر بخواهیم نوع پروفیل به کار گرفته شده در ساخت درب و پنجره را با یکدیگر مقایسه کنیم، شاهد آن هستیم که در پروفیلهای ساده اتلاف انرژی بسیار زیادی را خواهیم داشت، حال آنکه در پنجرهها با پروفیل ترمال بریک که یکی از ویژگیهای بارز آنها داشتن عایق حرارتی است عایق حرارتی در این پنجرهها به دلیل داشتن فضای بین قسمت داخلی و خارجی است که با نوعی تسمه از جنس پلی آمید پوشیده شدهاند.
این عایق موجود در پروفیلهای نوع ترمال بریک باعث بهینه سازی انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی میشود. تحمل دما در این نوع پنجرهها بسیار زیاد میباشد به گونه ای که در دمای بسیار بالا قابلیت تحمل دما تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد و در دماهای بسیار پایین تا دمای منفی ۵۰ درجه سانتیگراد را نیز دارند.
در کنار تمام این ویژگیها داشتن ظاهری شیک و زیبا هم از دیگر ویژگیهای نوع پروفیل ترمال بریک نسبت به نوع ساده آن است. در نوع سوم آلومینیوم به کار گرفته شده در ساخت درب و پنجره که همان چوب آلومینیوم هستند مانند نوع ترمال بریک دولایه هستند با این تفاوت که لایه داخلی آنها از چوب بوده است و لایه خارجی و یا بیرونی آن از آلومینیوم میباشد. در این نوع آلومینیوم زیبایی حرف اول را میزند که این ویژگی به دلیل ترکیب چوب و فلز با یکدیگر میباشد.
استانداردهای معمول در ساخت پروفیل آلومینیوم
یکی از با اهمیتترین نکات در ساخت پروفیل آلومینیوم آلیاژ به کار رفته در ساخت آنها میباشد. با توجه به نوع استفاده از پروفیل مقدار این آلیاژ متفاوت است. معمولا در هر یک از انواع مختلف پروفیل خواصی نظیر مستحکم بودن، عدم واکنش با هوا، کیفیت سطح پروفیل، انعطاف پذیری و… متفاوت است. معمولا سطح رعایت استانداردها بر میزان قیمت آنها تاثیرگذار میباشد.
جمعبندی
کاربرد پروفیل آلومینیوم به دلیل دارا بودن ویژگیهای خاص در صنعت ساختمان سازی و دیگر صنایع بسیار زیاد میباشد و این پروفیل در ابعاد و انواع مختلف تولید و عرضه میشود. افراد میتوانند متناسب با کار خود نوع خاصی از این پروفیلها از بازرگانی نجومی تهیه و خریداری نمایند. بازرگانی نجومی یکی از مراکز بزرگ تولید پروفیل آلومینیوم میباشد که انواع مختلف پروفیل را تولید و به بازار عرضه میکند.
برای مشاهده آنلاین قیمت آهن آلات از فروشگاه ما دیدن کنید.