لوله استیل دکوراتیو از جمله محصولاتی کاربردی است که نقش پررنگ و مهمی در زندگی روزمره همه ما دارد اما شاید بیخبر از آن هستیم. از نردههای راهپله گرفته تا بسیاری از وسایل نقلیه و لوازمخانگی، همه با کمک لوله استنلس استیل دکوراتیو تولید میشوند که سهم مهمی از زندگی روزمره همه ما را در برمیگیرند. لوله استیل دکوراتیو لولهای گرانقیمت بوده و به همین جهت، باید با حساسیت و توجه بسیار بالایی نسبت به تهیه و خرید آن اقدام کنید. اگر شما هم قصد خرید این لوله را دارید، خواندن این مقاله مفید که توسط بازرگانی نجومی تهیه گردیده و درباره معرفی، روش تولید، انواع و کاربردهای آن است، را از دست ندهید.
لوله استیل دکوراتیو چیست؟
لوله استیل دکوراتیو یکی از انواع مختلف لولههای ضدزنگ است و همانطور که از نام آن پیداست، کاربرد این لوله بیشتر در دکوراسیون داخلی و تزیینات است و به همین جهت، به آن لوله استیل نرده نیز گفته میشود. ضخامت این لوله در مقایسه با دیگر لولههای استیل کمتر است اما در همین حال، از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. این لوله استیل با استفاده از آلیاژهای کربن، نیکل، کروم و منگنز تولید شده که به همین جهت سبب شده تا در برابر رطوبت، ساییدگی و خوردگی مقاومت بسیار بالایی داشته باشد.
طبق استاندارد آمریکایی AISI، انواع ورق استیل بر اساس ترکیب کربن، کروم و نیکل به کار رفته در آن، به درجات مختلفی تقسیم بندی میشود که معمولاً لوله استیل دکوراتیو را با استفاده از ورق استیل گریدهای 304، 310، 316 و 321 تولید میکنند. این لوله معمولاً با ضخامت0.8 تا 2 میلیمتر و نیز طولهای 3 و 6 متری در بازار آهن آلات یافت میشود.
چگونه تولید میشود؟
همانند لوله های فولادی، لوله استیل دکوراتیو نیز بهشکل درزدار و بدون درز طراحی و تولید میشود که نوع درزدار آن، کاربرد بیشتری را داراست. بمنظور تولید این لوله بهصورت درزدار، از انواع ورق های استیلی که در بالا ذکر کردیم، استفاده میکنند و به همین جهت، مانند قیمت لوله فولادی که قیمت آن به ورق سیاه وابسته است، قیمت لوله استیل دکوراتیو نیز وابسته به قیمت ورق استیل است.
برای تولید، در ابتدا کویل ورق استیل را باز کرده و سپس آن را از غلتکهای مختلفی عبور میدهند تا تاب آن گرفته شده و مسطح گردد. در مرحله بعدی، ورق استیل به کمک چند قیچی از طول برش خورده و اصطلاحاً نوار بری میشود. عرض این نوارها، با محیط لوله استیل دکوراتیوی که از خط تولید خارج میشود برابر است. پس از انجام نواربری، نوبت دستگاه رول فرمینگ فرا میرسد تا لبههای ورق را به همدیگر نزدیک سازد. در مرحله آخر نیز لبههای ورق جوشکاری شده و لولهها را در طولهای 3 یا 6 متری، برش خورده و تحت آزمونهای مختلف و متعددی قرار میگیرند.
لوله استنلس استیل دکوراتیو چه انواعی دارد؟
لوله استنلس استیل دکوراتیو انواع مختلف و گوناگونی دارد که بیشتر از نظرشکل ظاهری وهمچنین میزان ضخامت، با یکدیگر تفاوت زیادی دارند. در ادامه، شما را با انواع لوله استیل دکوراتیو آشنا میسازیم:
- لوله استیل دکوراتیو نازک
این مدل لوله استنلس استیل دکوراتیو، به لوله استیل نازک نیز مشهور است. ضخامت لوله استیل نازک از دیگر انواع لوله استیل دکوراتیو کمتر بوده و حدودا بین 0.5 تا 1.5 میلیمتر است و از استیل گرید 201، 304 و 316 تولید و ساخته میشود. گفتنی است که به دلیل دارا بودن قیمت اقتصادی بصرفه، این نوع لوله استیل کاربرد فراوانی دارد.
- لوله استیل دکوراتیو طرح دار
به این مدل لوله، لوله استیل طرح دار نیز گفته می¬شود. این نوع لوله، در ضخامتهای مختلف و با کمک ورق استیل گرید 201، 304 و 430 تولید میشود که کاربردهای متفاوت و متعددی نسبت به لوله استیل نازک دارد. تولید لوله استیل طرح دار در مقایسه با سایر انواع لوله استیل، یک مرحله اضافه تر دارد که آن هم پرس کردن سطح لوله با قالبهای مخصوص بهمنظور طرح دار کردن آن میباشد.
- لوله استیل دکوراتیو طلایی
لوله استیل طلایی، یکی از پرکاربردترین انواع متعدد لوله استنلس استیل دکوراتیو است. بدلیل شباهت ظاهری آن به طلا، از این لوله برای طراحی اماکن مختلف به شیوه لوکس، استفاده میگردد. لوله استیل طلایی از ورق استیل گرید 201 و 304 تولید شده و دارای ضخامتهای مختلفی است.
- لوله استیل دکوراتیو مات
این نوع لوله مقاومترین نوع لوله استیل دکوراتیو است. این لوله در صورت قرار گرفتن در مجاورت اجسام تیز و همچنین ایجاد خط و خش، کیفیتش از دست نمیرود و به همین جهت بیشترین کاربرد را در محیطهای عمومی داراست. لوله استیل مات در 2 نوع مختلف بگیر و نگیر و نیز در ضخامتهای مختلف، تولید و به بازار عرضه میشود.
کاربردهای لوله استیل دکوراتیو چیست؟
اگرچه لوله استیل دکوراتیو به خاطر ظاهر زیبایی که دارد بیشتر در تزیینات و دکوراسیون های داخلی به کار میرود، اما کاربردهای آن تنها به این موارد اندک محدود نمیشود. از دیگر کاربردهای لوله استنلس استیل دکوراتیو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خودروسازی
- صنایع شیمیایی
- مهندسی پزشکی
- کارخانجات صنایع غذایی
- ساخت انواع لوازم آشپزخانه
- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- تزیینات داخلی کابین آسانسور
- ساخت درب سکوریت بانکها
لوله استیل دکوراتیو چه مزایا و معایبی دارد؟
لوله استیل دکوراتیو مزایای فراوانی دارد که در ابتدای مقاله به برخی از آنها مانند مقاومت بالا و وزن کم، اشاره شد. در نیز ادامه، سایر مزایای این لوله را خواهید خواند:
- جوشپذیری بسیار بالا
- امکان بازیافت دوباره و استفاده مجدد
- مقاومت بسیار بالا در برابر زنگزدگی
- انعطافپذیری و امکان تبدیل به اشکال متعدد
- عدمتغییر رنگ به مدت طولانی (چندین سال)
از معایب این لوله نیز میتوان به قیمت بالای آن در مقایسه با لوله فولادی درزدار اشاره نمود.
چگونه باید لوله استیل دکوراتیو بخرید؟
لوله استیل نیز مانند تمامی مقاطع تولید شده از فولاد ضدزنگ، در داخل کشور تولید نمیشود. تمامی نیازهای داخلی به لوله استیل دکوراتیو، از کشورهایی مثل چین و هند وارد میشود. جهت خرید لوله استیل دکوراتیو وارداتی میتوانید از طریق شرکتهای بازرگانی واردکننده وهمچنین سایتهای فروش آنلاین آهنآلات، اقدام به تهیه آن کنید.
شایان ذکر است که قیمت لوله استیل دکوراتیو نسبت به قیمت آهن و سایر مقاطع فولادی دیگر، وابسته به قیمت دلار است و همراه با نوسانات دلار، شدیدا تغییر میکند.
در تهیه و خرید لوله استنلس استیل دکوراتیو، دقت زیادی به خرج دهید، زیرا انواع لوله استیل دکوراتیو تولید شده از گریدهای متعدد ورق استیل، شباهت بسیار زیادی به یکدیگر داشته و تشخیص آنها از یکدیگر دشوار است. با این حال قیمت آنها با یکدیگر تفاوت چشمگیری دارد. به همین جهت، بهتر است این لوله را از فروشگاههای معتبری مانند بازرگانی نجومی تهیه کنید که افزون بر تعهد ضمانت اصالت کالا، خاطر شما را از نظر کیفیت نیز آسوده میکند.