اخبار شرکت

کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم

کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم

همانطور که می‌دانید ورق آلومینیوم در صنعت ساختمان، کاربردهای بسیار زیادی دارد. مشاهدات نشان می‌دهند که پس از آهن، آلومینیوم دومین فلز پرکاربرد در صنعت ساختمانی است و بر اساس آمارهای منتشر شده، حدود 25 درصد آلومینیومی که در دنیا ساخته می‌شود در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله از وب‌سایت بازرگانی نجومی، قصد داریم به صورت تخصصی، پیرامون کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم، مواردی را به سمع و نظر خوانندگان عزیز برسانیم.

مزیت استفاده از آلومینیوم در صنعت ساخت و ساز

قطع به یقین، فلز آلومینیوم ویژگی‌های منحصربه فردی دارد که تا این اندازه در صنعت ساخت و ساز، مورد استفاده قرار گرفته است. برای مثال، به لحاظ مقاومتی، آلومینیوم همان مقاومت فولاد را داشته اما به مراتب نسبت به فولاد وزن کمتری دارد و شکل پذیر بودن آلومینیوم دیگر مزیت ارزنده آن به حساب می‌آید.

در ادامه لازم است بگوییم که علی‌رغم فراوانی این فلز، به دلیل آنکه امکان استخراج آلومینیوم به صورت مستقیم وجود ندارد، لذا می بایست آن را از طریق سنگ‌های معدنی استخراج کرد. در نتیجه قیمت تمام شده آلومینیوم در مقایسه با قیمت آهن، گران‌تر است و همین عامل دلیلی است که همچنان بسیاری از اوقات، استفاده از سایر فلزات، رایج‌تر و مرسوم‌تر از آلومینیوم باشد.

ورق آلومینیوم

اما اگر فاکتور قیمت را در نظر نگیریم، بایستی بدانید که مزایای استفاده از فلز آلومینیوم، بسیار زیاد بوده و آنچه امروزه می‌بینیم این است که در پروژه‌هایی که کیفیت ساخت، مهم‌تر از هزینه تمام شده است، عموما از فلز آلومینیوم استفاده می‌شود که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین مزایای این فلز اشاره می‌کنیم.

  • سبک بودن این فلز باعث شده که هم حمل و نقل آن آسان باشد و هم اسکلت بنا شده با این فلز، وزن نسبتا کمی داشته باشد.
  • مقاومت زیاد و وزن کم، آلومینیوم را به فلزی مطمئن و قابل اطمینان در هنگام زلزله تبدیل کرده است. همچون سایر فلزات مقاوم بودن در برابر اشتعال نیز از دیگر خصوصیات بارز آلومینیوم به شمار می‌رود.
  • بر خلاف آهن که به راحتی زنگ می‌زند، آلومینیوم دارای لایه ای از اکسید طبیعی است که این لایه، از زنگ زدگی فلز جلوگیری می‌نماید.
  • خاصیت انعطاف پذیری و شکل پذیری بالا، از دیگر ویژگی‌های خاص این فلز استثنایی است.
  • دوام فوق العاده بالا و عدم تغییر رنگ در مجاورت تابش خورشید نیز از دیگر مشخصات آلومینیوم می‌باشد.
  • آلومینیوم به علت منعطف بودنش، دچار شکستگی و ترک نمی‌گردد.

ورق آلومینیوم در پنجره

کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم در ساخت درب و پنجره

در صنعت ساختمانی، بیشترین استفاده از ورق‌های آلومینیوم مربوط به ساخت درب و پنجره است که از آن با عنوان سیستم ترمال بریک یا درب و پنجره گرمابند نیز یاد می‌شود.

به دلیل مقاوم بودن ورق‌های آلومینیومی در برابر فشار و در عین حال سبک بودنشان، از این فلز ارزشمند برای ساخت انواع درب و پنجره استفاده می‌شود. نکته مثبت دیگری که درباره آلومینیوم مطرح می‌باشد، به وجود نیامدن ترک و شکستگی در برابر نیروها و ضربه‌های مختلف است. به علاوه اینکه، درب و پنجره‌های آلومینیومی ظاهر زیبایی داشته و در برابر گرما و سرما هم مقاومت بالایی دارند.

شایان ذکر است که کلاف آلومینیوم در کنار مواد upvc برای ساخت درب و پنجره‌های دوجداره که عایق صدا و گرما و سرما هستند نیز بکار می‌رود. همچنین نوار داخل شیشه‌های دوجداره که فضای داخل آن با گاز مخصوص پر می‌شود از جنس آلومینیوم می‌باشد و البته با توجه به گسترش یافتن کاربرد این نوع درب و پنجره‌های عایق انرژی به علت تقاضای بازار و الزامات مبحث نوزده مقررات ملی ساختمان جای تعجب نیست که کارخانه‌های کوچک و بزرگ زیادی در کشور اقدام به تولید این قطعات پرکابرد از ورق آلومینیوم خام نمایند.

ورق آلومینیوم در نمای ساختمان

کاربرد ورق آلومینیوم در نمای ساختمان

دیگر کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم، ساخت نمای مدرن برای ساختمان است. ورق‌های آلومینیومی در عین مقاوم بودن، منعطف نیز هستند به همین خاطر دست معمار در طراحی و ساخت طرح و اشکال مختلف کاملا باز است. به علاوه اینکه آلومینیوم نسبتا سبک بوده و از این رو باعث سنگینی سازه نمی‌شود. همچنین مقاوم بودن در برابر رطوبت و اشعه آفتاب باعث می‌شود که زیبایی نما تا سال‌ها حفظ گردد. در سال‌های اخیر استفاده از ورق‌های آلومینیومی در نمای بسیاری از ساختمان‌های تجاری-اداری و حتی مسکونی به چشم می‌خورد.

کاربرد آلومینیوم در ساخت سقف‌های کاذب و دکوراسیون داخلی

یکی از دلایل استفاده از ورق آلومینیوم در بخش‌های داخلی سازه و بنا، عایق حرارتی و عایق صوتی بودن آن است که این موضوع موجب آسایش و رفاه حال ساکنان می‌شود. علاوه بر این مورد، استفاده از ورق‌های آلومینیومی در ساخت سقف کاذب و دکوراسیون داخلی، باعث زیبایی ظاهری ساختمان نیز می‌گردد. همچنین در محیط‌هایی با رطوبت بالا همچون استخر، ورق آلومینیومی باعث می‌شود بخار آب به سازه آسیبی وارد نکند.

کاربرد ورق آلومینیوم به عنوان پادری

از دیگر کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم، استفاده به عنوان پادری است. برای جلوگیری از پوسیدگی دربهای چوبی حمام و سرویس‌های بهداشتی و به طور کل درب‌هایی که در معرض رطوبت هستند، این ورق‌ها را به پشت آنها نصب می‌کنند، از این روی به این ورق‌ها، ورق آلومینیومی پشت دری نیز گفته می‌شود.

ورق آلومینیوم

آشنایی با آلیاژهای آلومینیوم مصرفی در صنعت ساختمان

مقاطع آلومینیومی استفاده شده در ساختمان سازی، از ترکیب این فلز با فلزاتی نظیر منیزیم، سیلیکون و منگنز ساخته می‌شوند. برای ساخت هرگونه مقطع آلومینیومی همچون ورق و پروفیل، از روشی موسوم به روش اکستروژن بهره گرفته می‌شود که طی آن عناصر مختلف با هم ترکیب شده و حرارت داده می‌شوند. سپس ماده مذاب به دست آمده با عبور از قالب‌های مختلف، شکل و فرم آن قالب را به خود می‌گیرد. از پرکاربردترین آلیاژهای آلومینیومی بکار رفته در ساختمان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • آلیاژهای دارای منیزیم مانند LM5, 5083, 5251
  • آلیاژهای منگنزدار و سیلیکون دارLM6 و 3103
  • و یا ترکیبی از منیزیم و سیلیکون LM25, 6082, 6063

خرید از بازرگانی نجومی

در این مقاله از وب‌سایت بازرگانی نجومی، پیرامون کاربرد ساختمانی ورق آلومینیوم، مواردی را خدمت مخاطبین عزیز ارائه نمودیم. چنانچه برای ساخت پروژه خود قصد خرید ورق آلومینیومی را دارید می‌توانید از طریق این سایت برای دریافت لیست قیمت و ثبت سفارش، اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.