اخبار شرکت

پروفیل باز و بسته و کاربردشان

با افزایش جمعیت و نیاز به مسکن، صنعت ساخت و ساز رونق زیادی یافته است. مهندسان در پروژه‌های خود اغلب به جای به کار بردن چوب از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌کنند. پروفیل‌ها در صنعت ساختمان‌سازی و دیگر صنایع کاربردهای بسیار زیادی دارند. قوطی پروفیل باز و بسته یکی از انواع پروفیل‌ها هستند که از آن‌ها استفاده‌های گوناگونی می‌شود. در این مقاله از سایت بازرگانی نجومی شما را با این نوع از پروفیل‌ها آشنا می‌سازیم.

پروفیل چیست؟

در لغت پروفیل با ثبات بودن یک قطعه با طول زیاد را معنا می‌دهد. اما پروفیل در صنعت ساخت و ساز شامل تجهیزاتی است که در ساخت پنجره، درب، لوله و نمای ساختمان به کار می‌رود. یکی از پرکاربردترین مواد فلزی است که  با توجه به شرایط و خواص ویژه‌ای که دارند هر کدام از این مصالح در قسمت‌های خاصی از ساختمان استفاده می‌شوند.

پروفیل باز و بسته

پروفیل باز و بسته

پروفیل باز

پروفیل‌‌های باز مقاطع فولادی هستند که شکاف قابل توجهی بین دو لبه پروفیل موجود است. فاصله از یک لبه به لبه دیگر که دهانه پروفیل می‌باشد و گستردگی این فاصله، پروفیل‌ها را از پروفیل‌های بسته و مقاطع جوش‌ داده شده تفکیک می‌کند. از نظر هزینه و وزن پروفیل‌‌های باز برای استفاده‌کنندگان بسیار کارآیی دارد. با وجود اینکه دارای استحکام کافی و بالایی نیز هستند.

مقاطع زیر انواع پروفیل‌های باز به شمار می‌آیند:

تیرآهن

تیرآهن در صنعت ساختمان به عنوان یک سازه فلزی پرکاربرد با توجه به وظایف و نقشی که دارد در انواع مختلف استفاده می‌شود. انواع آن عبارت از تیرآهن IPE ‌،INP ،IPB و لانه زنبوری هستند.

نبشی

نبشی

سایز نبشی در واقع همان اندازه بال آن است. به طور مثال نبشی 6 به نبشی گفته می‌شود که اندازه‌ بال آن 6 سانتی‌متر یا 60 میلی‌متر می‌باشد. هنگام خرید این محصول معمولا پس از سایز، ضخامت نبشی نیز بیان خواهد شد. برای مثال نبشی 6 با ضخامت 5 میلی‌متر را به صورت نبشی 5 *60 نشان می‌دهند. بال پروفیل نبشی اندازه‌ای بین 20 تا 50 میلی‌متر دارد. در صورت نامساوی بودن اندازه بال‌های نبشی، هنگام خرید باید به وضوح اندازه‌های دو بال نبشی بیان گردد. مانند نبشی سایز 5 *40 *60

ناودانی

ناودانی دارای دو مدل سبک و سنگین است و با دو روش نورد سرد و گرم تولید می‌گردد. ظاهر این محصول شبیه به شکل C یا U استد که در بازار آهن به طول 6 و 12 متری موجود می‌باشد. تولید ناودانی با دو نوع استاندارد ابعادی UPE وUPN  است که  بیشتر در صنعت کاربرد داشته و به اسم ناودانی اروپایی شناخته می‌شود. یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای مشتریان، استانداردهای این محصول فولادی می‌باشد. برای نوع سنگین، استاندارد اروپایی DIN EN 1026-1:2009 و استاندارد روسی GOST 8240: 1997  برای نوع سبک، رایج‌ترین استاندارد برای این محصول است.

پروفیل زد

پروفیل زد

پروفیل Z  در سایزهای 16، 18، 20، 22 و با ضخامت 2، 2.5 و 3 میلی‌متر از ورق سیاه یا روغنی و تا طول 12 متر تولید می‌شود. با نام 16 Z ، 18 Z ، 20 Z ، 22 Z در بازار موجود است. ارتفاع پروفیل زد به صورت عدد بعد از Z نوشته خواهد شد.

سپری

این نوع پروفیل به سه روش نورد سرد، نورد گرم و برش طولی تولید می‌شود و شکل آن شبیه به حرف انگلیسی T است. پروفیل سپری با ضخامت 0.9 تا 2.5 میلی‌متر و طول 6 تا 12 متر ساخته و به بازار عرضه می‌گردد. این محصول با استانداردهای DIN EN 10055، DIN 59051 و DIN 1022 تولید می‌شود. پروفیل باز سپری دارای دو نوع لبه تیز و لبه گرد است که لبه گرد اندازه‌ای از 30 تا 140 میلی‌متر و لبه تیز اندازه‌ای از 20 تا 40 میلی‌متر دارد.

پروفیل فرانسوی

این پروفیل از دسته پروفیل‌های باز به شمار می‌آید که با روش نورد سرد ورق‌های‌ فولادی که دارای ضخامت 2 تا 2.5 میلی‌متر و طول 6 متر هستند تولید می‌شود. برای تولید این پروفیل از استانداردهای ISIRI 7336 و ISIRI 7338 استفاده می‌گردد. پروفیل فرانسوی معمولا جهت ساخت چهارچوب درب و پنجره به کار می‌رود.

پروفیل-آبرو

پروفیل آبرو

این پروفیل دارای طول 6 متر و ضخامت 2 تا 3 میلی‌متر است، ولی انواع دیگر آن، مانند پروفیل‌های آبرو جعبه‌ای، آبرو دنده‌ای و لندنی ضخامت‌های کمتری خواهند داشت. ضخامت پروفیل لندنی 0.5، 0.6، 0.7، 0.8، 0.9 و 1 میلی‌متر، ضخامت پروفیل جعبه‌ای 0.5، 0.6، 0.7، 0.8، 0.9، 1، 1.5 و 2 میلی‌متر و ضخامت پروفیل فیتیله‌ای 0.4 و 0.5 میلی‌متر می‌باشد.

پروفیل بسته

با توجه به نام این مقاطع مشخص می‌گردد که شکل مقطع بسته است. لوله‌ها، قوطی‌‌ها، لنگه دری، پروفیل‌‌های UPVC از جمله پروفیل‌های بسته به شمار می‌آیند که به دو روش اصلی تولید می‌شوند. روش اول فرآیند اکستروژن نام دارد که منجر به تولید مقاطع بدون درز می‌شود. در این روش، قطعه داغ شده از یک حفره عبور داده شده و پروفیل مورد نظر شکل خواهد گرفت.

روش دوم به کار بردن فرآیند جوشکاری می‌‌باشد. به این صورت که ورق‌ها با عبور از غلتک‌‌های نورد عبور داده شده و شکل می‌گیرند. سپس با کمک جوش لبه‌های آن‌ها را که به صورت لوله در آمده‌، به هم متصل می‌کنند. در زمینه‌های مختلفی از این مقاطع استفاده می‌شوند که عبارتند از: ساخت و ساز درب و پنجره، لوله، قوطی، کرکره برقی و پی وی سی.

پروفیل

عوامل موثر در قیمت پروفیل باز و بسته

در نهایت عوامل زیادی قیمت پروفیل را تحت تاثیر قرار می‌دهند که نوع تولید پروفیل، بسته‌بندی و کیفیت آن از اصلی‌ترین عوامل می‌باشند که باعث بالا رفتن یا پایین آمدن قیمت می‌گردند. در شرایط کلی و نوسانات بازار موارد مانند تغییرات نرخ ارز، قیمت در بازار جهانی و سیاست باعث تاثیرگذاری بر قیمت این محصول می‌شوند.

عوامل دیگر موثر بر قیمت پروفیل باز و بسته عبارتند از:

  • متراژ مورد نیاز
  • نوع فرآیند به کار رفته در ساخت پروفیل
  • نوع سطح مقطع پروفیل
  • جنس آلیاژ مورد استفاده در پروفیل

خرید از بازرگانی نجومی

با توجه به مطالب گفته شده، پروفیل‌ها دارای انواع مختلفی هستند که قوطی پروفیل باز و بسته از جمله پروفیل‌های پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز به شمار می‌آیند. این پروفیل‌ها دارای مدل‌های مختلفی هستند که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد. برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت و انواع این پروفیل‌ها به وب سایت بازرگانی نجومی مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.