اخبار شرکت

محاسبه تحمل بار نبشی

در ادامه این مقاله همراهمان باشید تا در مورد نحوه محاسبه تحمل بار نبشی به طور مفصل صحبت کنیم و شما را با موضوعاتی نظیر میزان تحمل بار نبشی و همچنین میزان مقاومت نبشی‌ها در برابر وزن‌های اضافی آشنا نماییم.

همان طور که می‌دانید، یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین قسمت‌های یک سازه، نبشی آن است. دقت کنید که اصلی‌ترین وظیفه هر نبشی، تحمل تمامی وزن سازه و یا انتقال میزان وزن اضافی آن به سطح زمین است. نبشی‌ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند که هرکدام از آن‌ها کاربردهای خاص خود را دارند. از آنجایی‌که وجود نبشی به منظور تحمل کردن وزن سازه‌ها بسیار اهمیت دارد، پس لازم است بدانید که هر نبشی تا حداکثر چه میزانی ظرفیت تحمل کردن بار‌های اضافی سازه را دارد.

نبشی چیست؟

در رابطه با سوال نبشی چیست، لازم است بگوییم که نبشی‌ها نوعی مقاطع فولادی به شکل ال انگلیسی هستند که معمولاً از ارتفاع‌ها و عرض‌های مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند. به عبارتی دیگر نبشی‌ها از ۲ مقطع مختلف با سطحی کاملا صاف و عمود بر یکدیگر تولید شده‌اند که به هر کدام از این سطح‌ها بال گفته می‌شود.

تنوع بسیار زیادی که در سایز‌بندی نبشی‌ها وجود دارد، باعث شده که متقاضیان بتوانند با توجه به نوع پروژه‌ای که در نظر دارند و همچنین نقشه از پیش تعیین شده سازه‌ها، آن را به بهترین شکل ممکن انتخاب نمایند. دقت فرمایید که استحکام بسیار بالایی که هرکدام از نبشی‌ها دارند در کنار قیمت مقرون به‌صرفه آن‌ها، باعث شده که جایگزین مناسبی برای بسیاری از مقاطع فولادی دیگر شوند؛ به گونه‌ای که از آن‌ها در بازار عرضه و تقاضا با عنوان «عنصر فولادی همه کاره» یاد می‌شود.

لازم به ذکر است که تمامی نبشی‌ها از انواع مختلفی بال با اندازه‌های مساوی و نامساوی ساخته شده اند که ازنظر میزان ضخامت هایشان نیز با یکدیگر اختلاف دارند؛ به گونه‌ای که هرچه میزان ضخامت بال‌های نبشی بیشتر باشد، وزن نبشی سنگین‌تر است.

نبشی

مشخصات نبشی‌ها

در این قسمت از مقاله سعی داریم شما را با برخی از مهم‌ترین مشخصه‌های نبشی آشنا نماییم:

توجه داشته باشید که تمامی نبشی‌ها را باید بر اساس استانداردهای ملی اروپایی و یا روسی تولید کنند تا از کیفیت لازم جهت استفاده برخوردار باشند. همچنین اینکه آن‌ها را بر اساس میزان ضخامت و طولی که دارند نام‌گذاری می‌کنند تا به هرکدام از نبشی‌ها هویت اصلی خود را ارائه دهند. مثلا اگر درجایی متوجه نوشته نبشی 40*40*4 شدید، باید بدانید که منظور از آن نوعی نبشی است که بال‌هایی به طول 40 میلی‌متر و ضخامتی به اندازه 4 میلی‌متر دارد.

 چگونگی محاسبه تحمل بار نبشی

لازم به ذکر است که برای تخمین زدن میزان تحمل بار نبشی‌های مختلف بهتر است از جدول مخصوص تحمل بار نبشی که در انتهای این مقاله برایتان تهیه کرده‌ایم استفاده فرمایید. دقت کنید که تمامی طراحان سازه و مهندسین مختلف در هر نقطه از کشور نیز، برای محاسبه کردن میزان تحمل بار نبشی از این جدول بهره می‌برند.

با استفاده از این جدول مخصوص، ابتدا شما باید با توجه به میزان باری که قرار است نبشی مد‌نظرتان تحمل کند، نوع نبشی را بر اساس ویژگی‌هایی همچون ضخامت و وزن انتخاب فرمایید. در رابطه با محاسبه وزن نبشی نیز باید بدانید که با کمک نوعی فرمول ساده به راحتی انجام‌پذیر است؛ فقط کافی است که میزان ضخامت نبشیتان را برحسب واحد متر در طول نبشی با واحد متر در میزان اندازه بال‌های آن باز هم بر حسب متر سپس در عدد ثابت  ۷۸۵۰ × ۲ ضرب نمایید تا وزن نبشی مورد نظرتان را به واحد کیلوگرم به دست آورید.

دقت فرمایید که معمولاً تمامی نبشی‌ها برخلاف تصور اکثر مصرف‌کنندگان، از وزن نسبتاً کمی برخوردار هستند و دقیقا با همین وزن کمی که دارند می‌توانند وزن بالای سازه‌ها را به بهترین شکل ممکن تحمل نمایند. گفتنی است که وزن کم نبشی‌ها سبب گردیده استفاده از آن‌ها در اکثر پروژه‌های بزرگ و کوچک بسیار راحت باشد و در نهایت از هرگونه نشست و آسیب‌دیدگی همین پروژه‌ها، به طور کامل جلوگیری نماید.

نبشی

کاربرد‌های مهم نبشی در سازه

لازم به ذکر است که تمامی نبشی‌ها در هر نوعی که باشند، به دلیل ظرافتی که دارند از کاربرد‌های مختلفی برخوردارند. در ادامه سعی داریم شما را با برخی از مهم‌ترین این کاربرد‌ها آشنا نماییم:

۱. نبشی‌ها می‌توانند تسمه‌ها را به یدک‌کش‌ اضافه کنند.
۲. از نبشی‌ها می‌توان در پروژه‌های هنری مختلف استفاده کرد.
۳. برخی از کاربران، نبشی‌ها را نوعی عنصر تقویت‌کننده در سازه‌های بسیار سنگین می‌شناسند.
۴. می‌توان از نبشی‌ها به‌جای الوار‌های چوبی مختلف جهت ساخت محصولاتی سبک در سقف و چارچوب‌ها استفاده کرد.

گفتنی است که برای اجرای نبشی در هر سازه، حتما باید از عملیات‌های مختلف جوش‌کاری و کنده‌کاری استفاده کرد.

میزان مقاومت نبشی

در رابطه با موضوع میزان مقاوت نبشی‌های مختلف باید گفت که هرکدام از آن‌ها از مقاومت بسیار بالایی نسبت به کامپوزیت و چوب‌های سازه، در تحمل وزن‌های بسیار سنگین برخوردار هستند؛ به گونه‌ای که می‌توانند خم 90 درجه در امتداد طول‌های خود را نیز تحمل نمایند.

نبشی

سخن پایانی

در این مقاله از وب سایت بازرگانی نجومی سعی بر آن بود که شما علاقمندان را با موضوعاتی نظیر میزان مقاومت نبشی‌های مختلف، چگونگی تحمل بار نبشی و همچنین محاسبه میزان تحمل بار در آن‌ها آشنا نماییم. با تمامی اطلاعات داده شده به همراه جدولی که در پایین برایتان تهیه کرده‌ایم، می‌توانید پروژه خود را به بهترین شکل ممکن آغاز کنید؛ البته گفتنی است که سعی کنید قبل از هرگونه اقدام نسبت به شروع پروژه عمرانی خود از قیمت دقیق نبشی که کاملاً وابسته به قیمت روز آهن است، اطلاع داشته باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا استعلام قیمت کافی است به وب سایت رسمی بازرگانی نجومی مراجعه کرده و یا از طریق شماره تلفن‌هایی که در زیر این صفحه درج شده، با کارشناسان مجرب مجموعه تماس حاصل فرمایید. همچنین برای مشاهده قیمت آنلاین به روز آهن آلات از فروشگاه ما دیدن کنید. اعتماد شما اعتبار ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.