اخبار شرکت

لوله فولادی و کاربرد آن

لوله فولادی

یکی از رایج ترین انواع لوله‌ها در صنعت، لوله‌های فولادی هستند. دقت کنید که این لوله‌ها نوعی لوله فولادی استوانه‌ای کاملا توخالی است که به منظور انتقال و یا نگهداری سایر مواد و مایعات از آن‌ها استفاده می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت که لوله‌ فولادی وسیله‌ای است که به جهت حفاظت مواد داخل لوله از محیط بیرون به کار می‌رود و همچنین وسیله‌ای مناسب برای انتقال انواع مختلف مایعات و سیالات می‌باشد.

با توجه به نیاز‌های گوناگون در صنایع مختلف، انواع لوله‌ فولادی وسیله‌ای است که به جهت حفاظت مواد داخل لوله از محیط بیرون به کار می‌رود و همچنین وسیله‌ای مناسب برای انتقال انواع مختلف مایعات و سیالات می‌باشد. با حفظ برخی از مشخصات و استاندارد‌های خاص طراحی و تولید می‌شوند. حتی گاهی اوقات نیاز است که لوله‌های فولادی به طول مورد نیاز برش داده شوند و سپس مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه این مقاله از بازرگانی نجومی شما را با أنواع این لوله‌ها و کاربرد‌هایشان بیشتر آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 لوله فولادی چیست؟

لوله فولادی، نوعی لوله استوانه‌ای و بلند است که از دو سر باز و سطح مقطعی دایره‌ای شکل تشکیل شده‌است. این لوله کاملا توخالی و از جنس فولاد می‌باشد. دقت کنید که لوله‌های فولادی کاربرد‌های بسیار وسیعی در صنایع مختلف دارند.

گفتنی است که کاربرد لوله‌های فولادی فقط به انتقال مایعات و سیالات محدود نمی‌شود و می‌توان در فواصلی کوتاه از این لوله‌ها برای انتقال مواد جامد نیز استفاده نمود. جهت شکل‌دهی به لوله‌های فولادی از روش هیدرو‌فرمینگ لوله استفاده می‌شود. این روش خود به به سه روش مختلف انجام خواهد شد:

  1. هیدروفرمینگ فشار پایین
  2. هیدروفرمینگ فشار بالا
  3. هیدروفرمینگ فشار متغیر

گفتنی است که هرچه کیفیت و ضخامت این لوله‌ها بیشتر باشد، با اطمینانی بیشتر و در زمانی کوتاه‌تر می‌توان حجم بالایی از مواد را منتقل کرد و در نتیجه هزینه بالای مربوط به خرید و نصب آن‌ها را در کوتاه مدت جبران نمود. لازم به ذکر است که لوله‌های فولادی در اجناس مختلف فولادی، پلاستیکی، بتنی، پی وی سی، آلومینیوم، استیل و … تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

لوله

انواع لوله فولادی

لوله‌های فولادی متناسب با مشخصاتی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. هر کدام از انواع این لوله‌ها نیز با توجه به ویژگی‌های خاص خود، کاربرد‌های متنوعی در صنایع مختلف دارند.

از جمله متداول‌ترین انواع لوله فولادی عبارتند از:

  • لوله گازی
  • لوله لنس
  • لوله درز‌دار
  • لوله مبلی
  • لوله مسی
  • لوله صنعتی
  • لوله گالوانیزه
  • لوله آتشخوار
  • لوله جدار‌چاه
  • لوله داربست
  • لوله اسپیرال
  • لوله گوشت‌دار‌
  • لوله ای پی آی
  • لوله مانیسمان
  • لوله استنلس استیل
  • لوله بدون درز مانیسمان

لوله فولادی

 مزایای لوله فولادی

لوله‌ فولادی مزایای متفاوتی دارد. در این قسمت از مقاله قصد داریم برخی از مهم‌ترین این مزایا را برای شما عزیزان شرح دهیم:

  1. ایمنی بسیار بالا
  2. قابلیت فرآیند الکترولیز در آن
  3. مقاومت بسیار زیاد در برابر فشار
  4. استفاده در أنواع لوله‌کشی ساختمانی
  5. ظرفیت تولید وسیع با قطر و ضخامتی مختلف
  6. انجام فرآیند‌های سریع مربوط به نفت و گاز در آن
  7. مقاومت بالای سطح داخلی آن در برابر خوردگی
  8. مقاومت سیستم‌های محافظتی در برابر خوردگی

گفتنی است که به‌کارگیری سیستم‌های داخلی و خارجی جهت محافظت از زنگ‌زدگی بر قیمت آن می‌افزاید. البته ممکن است که پوشش‌ها و دیوار‌های آن طی مرحله لوله‌کشی آب و فاضلاب توسط شخص ثالث آسیب جدی ببیند. به همین خاطر معمولا آن‌ها را بر اساس جنس، کاربرد و نحوه اتصالات به دسته‌های مختلفی تقسیم‌ می‌کنند.

لوله فولادی

کاربرد لوله‌ فولادی

همانطور که در بالا هم گفته شد، لوله‌ فولادی مقاومت بسیار بالایی در برابر هرگونه فشار و خوردگی دارد و استفاده عمده آن‌ها در انتقال مایعات و سیالات مختلف می‌باشد. دقت کنید به هر میزانی که کیفیت و ضخامت لوله‌های فولادی بیشتر باشد، میزان تحمل فشار در آن نیز بالا‌تر خواهد بود. گفتنی است که این لوله‌ها کاربرد بسیار وسیعی در صنعت ساخت‌و‌ساز دارند و در أنواع مختلف لوله‌کشی‌های تو‌کار ساختمانی استفاده می‌شوند. از دیگر کاربرد‌ها مهم لوله‌های فولادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در فرآیند پل‌سازی
  • استفاده در ساخت دار‌بست‌ها
  • استفاده در مراکز مختلف تفریحی
  • استفاده در صنعت ساختمان‌سازی
  • استفاده در صنعت گسترده کشاورزی
  • استفاده در ساخت أنواع لوازم خانگی
  • استفاده در صنعت عظیم خودروسازی
  • استفاده در ساخت تجهیزات گوناگون پزشکی

لوله فولادی

 فرآیند تولید لوله‌های فولادی‌

تمامی انواع لوله‌ های فولادی با قطری حداکثر ۲۴ اینچ تولید می‌شوند و امکان تولید این لوله‌ها با قطر ۴۲ اینچ فقط در کشور‌های چین و آمریکا وجود دارد. همچنین اینکه طول لوله‌‌های فولادی به صورت شاخه‌های ۶ متری است. به طور کلی می‌توان گفت که قطر انواع لوله‌های فولادی بر میزان تحمل فشار آن‌ها تأثیر مستقیمی می‌گذارد. گفتنی است که لوله‌‌های فولادی با قطر کوچک‌تر از ۱۲ اینج، دارای قطری اسمی و خارجی متفاوت‌اند ولی در لوله ‌هایی با قطر بیش از ۱۴ اینچ، قطر اسمی و خارجی آن‌ها برابر است.

لوله‌ های فولادی با روش‌های زیر تولید می‌شوند:

۱.روش جوش دادن: در این روش تمامی ورق‌های فولادی را به دور قالبی خاص می‌پیچند و سپس درز لوله را لحیم‌کاری می‌کنند. این عمل را به اصطلاح جوش دادن می‌گویند.

لوله‌هایی که به این روش تولید می‌شوند، قیمت مناسب‌تری دارند؛ ولی در مقایسه با سایر لوله‌ها پایدار نیستند.

۲.روش قالب خمیری یا بدون درز: در این روش، فولاد داغ را وارد قالبی مخصوص می‌کنند و به لوله شکل می‌دهند. معمولا در این روش لوله‌هایی با قطر ۵۰۰ میلی متر تولید می‌شود. گفتنی است که این لوله‌ها از قیمت بالایی برخوردارند و کیفیت و اطمینانشان بیشتر است.

۳.روش قالب‌گیری: این روش تولید لوله، معمولا روش رایجی نیست؛ چراکه به کمک مایعی داغ و ریختنش در درون قالب‌ها، لوله‌ها را تولید می‌کنند. دقت کنید که این روش به اندازه روش بدون درز قابل اطمینان نیست و به آسانی در برابر ضربه‌های مختلف ترک نمی‌خورد.

قابل ذکر است که لوله‌ها و پروفیل‌های مختلف از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند. همچنین اینکه خم کردن لوله و پروفیل در صنایع مختلفی همچون هوا فضا، صنایع شیمیایی، لوازم برقی خانگی و … کاربرد بسیار زیادی دارند. البته روش‌های متعددی جهت خم کردن لوله‌های فولادی وجود دارد که به نوع دستگاه مورد استفاده و روش انتخابی خمکاری لوله بستگی دارند.

لوله های فولادی

خرید از بازرگانی نجومی

دریافتیم که لوله‌ های فولادی نوعی از لوله‌های استوانه‌ای و بلند هستند و از دو سر باز و تو خالی و سطحی دایره‌ای شکل تشکیل شده‌اند. این لوله‌ها در جنس‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند و برای جابجایی و انتقال سیالات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. با مطالعه مقاله بالا اطلاعاتی مفید در رابطه با أنواع و کاربرد این لوله‌ها کسب می‌کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است به پشتیبانی یا واحد فروش وب سایت رسمی بازرگانی نجومی مراجعه فرمایید. برای مشاهده قیمت آنلاین آهن آلات از فروشگاه ما دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *