امروزه در دکوراسیون داخلی سقفهای ساده و مسطح قدیمی کاربردی ندارند و جا آنرا سقفهای کاذب با طرحهای متنوع و مدرن گرفته است. سقفهای کاذب پوششی برای سقف اصلی میباشند که علاوه بر ایجاد زیبایی ظاهری و نورپردازی به عنوان عایق صدا، گرما و رطوبت نیز کاربرد دارد، همچنین با استفاده از سقف کاذب میتوان روی سیم کشیها و لوله کشیها را پوشش داد تا ظاهر زیباتری به محیط بدهد. سقفهای کاذب انواع مختلفی دارند اما پرکاربردترین آنها در ایران سقف کاذب کناف و رابیتس است.
اگر قصد دارید با سقف کاذب و انواع آن بیشتر آشنا شوید و از مزایا و معایب این محصول اطلاع کسب کنید با این مقاله از سایت بازرگانی نجومی همراه باشید.
سقف کاذب
همانطور که گفته شد سقف کاذب به عنوان یک پوشش روی سقف اصلی میباشد. وزن آن برروی دیوارها و سقف اصلی وارد میشود. سقف های کاذب علاوه بر ایجاد زیبایی کاربردهای مختلفی مانند پوشاندن تاسیسات، عایق صدا و حرارت و همچنین ایجاد نورپردازی محیط نیز دارند. با توجه به اینکه امروزه سقفهای کاذب جایگاه ویژه ای در انجام دکوراسیون محیط دارند هرروزه با تنوع و طرحهای بیشتری ارائه میشوند که همین امر به شما کمک میکند تا براساس سلیقه و خواسته خود آن را انتخاب کنید. این سقف ها اغلب در سالن های پذیرایی استفاده میشوند.
اما خوب است بدانید که سقف های کاذب علاوه بر پذیرایی در بخش های دیگر خانه از جمله اتاق خواب، بالای میز نهارخوری، حمام و سرویس بهداشتی، راهروهای ورودی و آشپزخانه نیز اجرا میشود. همچنین از سقف کاذب در محیطهای اداری و کتابخانه ها نیز استفاده میشود. اما با توجه به اینکه سقف کاذب در فضاهای مختلف کاربرد دارد و این روزها در انجام دکوراسیون از آن استفاده زیادی میشود بهتر است با مزایا و معایب این محصول آشنا شویم.
مزایای استفاده از سقف کاذب
- عایق بسیار خوبی برای صدا میباشد و مانع انتقال سروصدا میشود.
- بر روی این سقفها میشود نورپردازیهای زیبایی برای محیط انجام داد.
- سقفهای کاذب را میتوان جابجا کرد و جهت فضای جدید مورد استفاده قرار داد.
- سقف کاذب در جلوگیری از اتلاف انرژی موثر است و از هدر رفت گرما و سرما جلوگیری میکند.
- با پوشش لولهها و سیمکشیهایی که در سقف اصلی قرار دارند زیبایی بیشتری به فضا میدهند.
- تعمیر این نوع سقفها آسان است و هزینه بازسازی و اجرای آن نسبت به سقفهای اصلی کمتر میباشد.
معایب استفاده از سقف کاذب
- مقاومت این سقفها کم است و نیاز به مراقبت دارند.
- به مرور در اثر گردوغبار کثیف شده و رنگ خود را از دست میدهند.
- این سقفها باید هرچند سال یکبار عوض شوند به دلیل اینکه عمر کوتاهی دارند.
- سقفهای کاذب به دلیل اینکه زیر سقف اصلی نصب میشوند باعث کوتاه شدن ارتفاع اتاق میشوند.
- به دلیل کم بودن مقاومت و استحکام آنها در برابر حوادث طبیعی آسیب پذیرتر میباشند و احتمال تخریب آنها وجود دارد.
انواع سقف کاذب
همانطور که گفته شد با در نظر گرفتن مزایا و معایب سقف کاذب باید حتما در نگهداری و تمیز کردن این سقفها دقت شود تا عمر بیشتری داشته باشند. حال که با کاربرد سقفهای کاذب، مزایا و معایب آن آشنا شدید به معرفی انواع سقف کاذب میپردازیم.
سقفهای کاذب انواع مختلفی دارند. موارد زیر رایجترین نوع آنها میباشند.
1- سقف کاذب کناف
تقریبا در اکثر پروژهها از سقف کاذب کناف استفاده میشود. این سقف به صورت پنلهای گچی مسطح میباشد که برروی سقف اصلی نصب میشوند. سقفهای کناف به دو نوع ثابت یا یکپارچه و متحرک یا مشبک تقسیم میشوند.
- سقف کناف ثابت
برای اجرای این سقف از پنلهای گچی و سیمانی با یک زیرسازی از پروفیل فولادی سبک استفاده میشود. این سقفها به دو مدل ساده و طرح دار اجرا میشوند.
- سقف کناف متحرک
این سقفها از تایلهای گچی و پروفیل سپری با جنس گالوانیزه میباشند. کناف متحرک علاوه بر جنس گچی از متریال معدنی، آلومینیومی یا پوشالی نیز ساخته میشود. به دلیل اینکه تایلها و قاب به هم اتصال ندارند به این نوع سقف متحرک گفته میشود و امکان برداشتن تایلها به راحتی وجود دارد. معمولا از این نوع سقف در فضاهایی استفاده میشود که بتوان به راحتی به تاسیسات سقف دسترسی داشت.
2- سقف کاذب رابیتس
قدیمیترین نوع سقف کاذب در کشور رابیتس میباشد. این نوع سقف کاذب دارای استحکام بالایی بوده و سرعت اجرای آن نیز زیاد میباشد. سقف کاذب رابیتس با مصالح در دسترس اجرا میشود که معمولا از میلگرد و تورهای گالوانیزه در زیرسازی آن استفاده میشود و سپس توسط گچ روی آن پوشانده میشود.
3- سقف کاذب چوبی
از گرانترین انواع سقفهای کاذب میباشد. به دلیل هزینه بالای این سقف معمولا آن را در همه قسمتها بکار نمیبرند. مثلا فقط در یک اتاق از آن استفاده میشود. برای اجرای این سقف ابتدا محل اجرای کار را کلافکشی میکنند که معمولا با فولاد انجام میشود و سپس قسمت چوبی سقف را نصب میکنند.
4- سقف کاذب پی وی سی
این سقف عایق صوت و حرارت میباشد. سقفهای پیویسی قابل شستشو میباشند. از مزایای بسیار مهم این سقفها ضدحریق و ضدآب بودن آنها است. از آنجا که این سقف در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد بهترین گزینه برای حمام و سرویس بهداشتی همچنین استخرها محسوب میشود.
این سقف به دو صورت اجرا میشود.
- سقف کاذب با پنلهای نواری که زیر سازی آن پروفیل فولاد میباشد. که در این روش پنلها به صورت زبانه در هم قفل میشوند.
- سقف مشبک پیویسی که از تایلهای پیویسی و پروفیل سپری از جنس آلومینیوم و یا گالوانیزه تشکیل میشوند. در این روش هر تایل در قاب خودش قرار میگیرد.
خرید از بازرگانی نجومی
در این مطلب علاوه بر آشنایی با سقف کاذب و انواع آن با مزایا و معایب این نوع سقفها نیز آشنا شدید. همانطور که عنوان شد سقفهای کاذب دارای انواع متنوعی میشوند که ما در این مقاله فقط به معرفی تعدادی از انواع این سقفها پرداختیم اما تنوع سقفهای کاذب بسیار بیشتر میباشد. شما میتوانید جهت زیباتر شدن محیط مورد نظرتان از طراحی های مختلف و زیبای این نوع سقف استفاده نمایید تا علاوه بر زیبایی نورپردازی بهتری نیز داشته باشید.
سایت بازرگانی نجومی با در اختیار قراردادن اطلاعات کاملی در زمینه انواع سقفها و اجرای آن شما را در انتخاب بهترین محصول و با کیفیت عالی راهنمایی میکند. با مراجعه به سایت میتوانید به صورت آنلاین قیمت انواع آهن آلات را مشاهده کنید و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.